Doe mee aan de High Tech Ontdekkingsroute

Op 8 juni 2024 vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats in de Brainportregio. Ook de Brainport Industries Campus opent op deze dag haar deuren om bezoekers te laten zien, ervaren en beleven hoe technologie bijdraagt aan ons dagelijks leven. Als lid van Brainport Industries kun jij een stand bemannen of activiteit organiseren op de Brainport Industries Campus. Jan Koudijzer, Market & Technology Development Manager bij Festo, Brainport Industries lid en al jaren deelnemer aan de High Tech Ontdekkingsroute, vertelt waarom dit zo belangrijk is.

Wereldspeler Festo zet al sinds haar oprichting in 1925 de norm op het gebied van industriële automatiseringstechniek en technisch onderwijs. Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 klanten op het gebied van fabrieks- en procesautomatisering in meer dan 35 industrieën in 176 landen. Met Festo Didactic SE is Festo bovendien een toonaangevende aanbieder van technisch onderwijs en training.

Onmisbare techniek

Market & Technology Development Manager Jan Koudijzer: “Als maatschappelijk betrokken familiebedrijf vinden wij het bij Festo heel belangrijk om de volgende generatie enthousiast te maken voor de techniek. Niet alleen om ervoor te zorgen dat wij ook in de toekomst goede collega’s kunnen vinden, maar ook met het oog op de techniek in totaliteit. Met de huidige uitdagingen in de wereld, is techniek ontzettend belangrijk. Het is geen tovermiddel, maar zorgt wél voor mooie verbeteringen. De markt wordt daarbij steeds meer technisch georiënteerd. Ook binnen andere sectoren, zoals de gezondheidszorg en administratie, is volop techniek aanwezig.”

Jonge mensen enthousiasmeren

Festo is al een aantal jaar betrokken bij de High Tech Ontdekkingsroute. “Evenementen zoals de High Tech Ontdekkingsroute laten kinderen, tieners, hun ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden zien hoe leuk techniek is”, stelt Jan. “Je kunt hiermee niet vroeg genoeg beginnen. Daarom is er op de High Tech Ontdekkingsroute ook heel veel leuks te doen voor kinderen, van voetballen met robots tot een drone challenge. Wanneer kinderen al op jonge leeftijd de mogelijkheden van techniek leren kennen en hier enthousiast over raken, vergroot dit de kans dat zij kiezen voor een technische opleiding. Daar gaan we voor!”

Samen sterk

Door met zoveel mogelijk bedrijven een steentje bij te dragen aan de High Tech Ontdekkingsroute, kunnen we er samen voor zorgen dat meer mensen kiezen voor de techniek. Daarbij is het evenement een mooie gelegenheid om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Jan: “Tot slot is het ook gewoon een heel leuk evenement om bij aanwezig te zien. En van het enthousiasme van de bezoekers word je zelf ook blij.”

Ook met een stand of activiteit meedoen aan de High tech Ontdekkingsroute? Neem contact met ons op.

Doe mee aan de High Tech Ontdekkingsroute