Your High Tech Open Supply Network

Axxicon

Shaping Your Ideas

 

Axxicon richt zich op de ontwikkeling, engineering, productie en verkoop van hoogwaardige matrijzen voor het spuitgieten van kunststofproducten en op hoog nauwkeurige onderdelen van metaal. Het bedrijf is onder meer wereldwijd marktleider in het segment van optical media. Het bedrijf kent vier productgroepen:

Ultra precision parts
Axxicon levert precisie onderdelen en systemen als ook spuitgiet (gemicrostructureerde) optische producten. Onze fabriek is daartoe uitgerust met de meest high-end productie apparatuur en meettechnologie om de alsmaar toenemende technische kwalificaties te bereiken.

Microfluidics
Deze productgroep behelst het aanwenden van technologie voor de nauwkeurige controle en manipulatie van vloeistoffen of gassen op micrometerschaal. Axxicon maakt de productie mogelijk van ‘lab’ op een chip of disc voor life sciences bedrijven. Een voorbeeld hiervan zijn point of care testen; hierbij wordt via een kunststof cartridge een meting uitgevoerd door huisartsen. Axxicon faciliteert de productie van deze geminiaturiseerde analysesystemen.

Optical media
Sinds mensenheugenis vervaardigt Axxicon spuitgietmatrijzen voor de optical media industrie. Van cd tot bluray, met de matrijzen van Axxicon worden de discs wereldwijd geproduceerd en het bedrijf is dan ook marktleider in dit segment.

AIM Test Mould System
Het AIM (Axxicon ISO Manufactured) Test Mould System wordt in de (chemie)industrie gebruikt. Met het systeem kunnen fabrikanten testproducten spuitgieten om er ISO en ASTM genormaliseerde proeven mee uitvoeren. Zo kunnen belangrijke eigenschappen als trekkracht, slagvastheid, hardheid en ontvlambaarheid vastgesteld worden.

Ekkersrijt 7501 5692 HN Son Nederland
+31 (0)499 49 44 50

Representative

Arjen de Jong
Managing Director
Close