Your High Tech Open Supply Network

Cyber WeerbaarheidsCentrum Brainport

 

CWB-logo.jpg 

De kans op een cyberincident groeit met de dag. De voorspellingen liegen er niet om: binnen afzienbare tijd zou één op de twee bedrijven ermee te maken krijgen, ongeacht de bedrijfsgrootte. En elke verstoring, intern of extern, bedreigt de bedrijfscontinuïteit én de keten waarvan organisaties deel uitmaken.

Maar die risico’s kunnen we beperken. Door elkaar te helpen, van elkaar te leren en door te zorgen dat we aan minimale standaarden voldoen. Dat kan via Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB). Een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet om de hightech- & maakindustrie en diens toeleveranciers voor te bereiden om de bedrijfsactiviteiten voort te kunnen zetten als zich problemen aandienen. Aantoonbaar, met een erkend certificaat.

Dat geeft afnemers extra vertrouwen in leden van het CWB. Een meerwaarde voor bestaande én voor potentiële klanten. Want een cyberweerbare organisatie is toekomstbestendig. Niets doen, is geen optie (meer).

Aansluiten bij het CWB kost € 2.000 (excl. BTW) per kalenderjaar (prijspeil 2021/2022). Maakbedrijven tot 100 FTE kunnen de kosten voor het eerste jaar halveren door gebruik te maken van een Data Value Voucher. 

Elke participant heeft toegang tot het dienstenpakket van het CWB. Daarin is inbegrepen:

  • dreigingsinformatie met handelingsperspectief
  • monitoring van binnenlandse bedrijfsnetwerken
  • online self assessment om het volwassenheidsniveau van de organisatie te bepalen en te verhogen
  • objectieve certificeringsmogelijkheden
  • maandelijkse kennissessies en masterclasses
  • 24/7 noodnummer
  • ondersteuning

Het CWB is een initiatief van de Eindhoven Cyber Security Group. De oprichting is gerealiseerd door Brainport Development tezamen met Brainport Industries, de Provincie Noord-Brabant, de Eindhoven Cyber Security Group, BDO, TNO, Ministerie J&V en Ministerie EZK. Op vrijdag 13 september 2019 is het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport officieel geopend door de toenmalige staatssecretaris Mona Keijzer. Lees hier het persbericht.

IMG_2052.jpg

Voor meer informatie neemt u contact op met het CW Brainport.

Ga hier naar de website van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

Brainport Industries is, naast mede initiatiefnemer, zelf ook lid van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport. 

 

Sluit