Your High Tech Open Supply Network

Taskforce Sustainability Brainport Industries


Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de maakindustrie. Voor een onderneming die hier proactief op inspeelt, biedt duurzaam, energieneutraal en circulair ondernemen nieuwe kansen. Wil Brainport Industries haar voorsprong blijven behouden, dan zal zij ook koploper moeten zijn in innovatieve en slimme duurzame en circulaire oplossingen. Mogelijk bestaan er al duurzaamheidsproposities, maar zijn die bij ons nog onbekend.

Daarom is in januari 2022 de Taskforce Sustainability Brainport Industries opgericht bestaande uit leden van Brainport Industries en met ondersteuning vanuit onderwijs via Fontys FECT en ImpactX.

Survey Duurzaamheid/Circulariteit Brainport Industries
Vanuit deze Taskforce Sustainability heeft Fontys FECT in het voorjaar van 2022 een survey ontwikkeld die is uitgezet onder de leden van Brainport Industries naar de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Via de link in het plaatje hieronder kunt u de resultaten bekijken. Omdat er bedrijven waren die zich later hebben aangesloten bij dit initiatief, hebben we de gegevens geactualiseerd. Bent u lid van Brainport Industries, maar heeft u de survey nog niet ingevuld, neem dan contact op met Jolanda Leenhouts.

Survey.jpg

 

Naar aanleiding van de uitkomsten van de survey hebben veel leden aangegeven serieus met dit onderwerp aan de slag te willen gaan. Daarom werd op 14 juni 2022 een werksessie georganiseerd waarin de onderwerpen waarin men gezamenlijk wil optrekken verder werden uitgediept. 

Voor bedrijven die zelf met reeds beschikbare online tools aan de slag willen gaan, is een toolkit met een stappenplan gemaakt. Deze is te downloaden via de link in de rechterkolom van deze pagina. Wij vragen hiervoor uw gegevens achter te laten zodat wij contact met u kunnen opnemen om van u te horen wat uw ervaringen zijn met het gebruik van de toolkit.

 

Sluit