Your High Tech Open Supply Network

Internationale marketing & beursdeelnames

Via beurzen en wederzijdse bezoeken wordt de naam van Brainport Industries gevestigd bij OEMs, toeleveranciers, vertegenwoordigende organisaties, andere gremia en samenwerkingsverbanden in verschillende landen.

Targetgebieden zijn hierbij primair:

  • medische technologie in Zuid-Duitsland,
  • semicon en
  • precisietechnologie.

Doelstelling is om de OEM’s te interesseren om een eerste uitbestedingsopdracht bij Brainport Industries bedrijven neer te leggen. Onze contacten met o.a. Duitse netwerkclusters als de VDMA en BW. Int. helpen ons om via deze organisaties in contact te komen met hun leden. Ook is Brainport Industries lid van Forum Medtech Pharma. Onze goede contacten met de ambassades en NBSO's in Duitsland helpen ons om snel met de juiste partijen in contact te komen.

Daarnaast haken we graag aan bij initiatieven zoals handelsmissies en beurzen en organiseren we studiereizen in overleg met onze leden.

Werkgroep 'Zakendoen met Duitsland'
In 2019 zijn we als Brainport Industries begonnen met een werkgroep 'Zakendoen met Duitsland'. Centraal staat kennisdelen met en tussen de aangesloten bedrijven. Daarnaast is afgesproken om een tweesporenbeleid te volgen:

  • enerzijds gezamenlijk met leden deel te nemen aan interessante beurzen
  • en anderzijds met gelijkgestemden meer diepgaande inhoudelijke onderwerpen aan te pakken.

Met leden nemen we deel aan diverse beurzen, zoals de Hannover Messe, MedtecLIVE in Neurenberg, W3+ Fair in Wetzlar. Daarnaast werken we samen met andere Nederlandse high tech netwerken aan beursdeelnames zoals de Semicon Europe, China, Productronica in München, enz.

Een voorbeeld van het gezamenlijk uitdiepen van een onderwerp is de PIB IntoMedBizz, waarin we met 11 lidbedrijven de kansen op het gebied van medische technologie in Zuid-Duitsland hebben verkend. Na afloop van de PIB werd besloten om het initiatief zelfstandig voort te zetten als 'Medizintechnik NL powered by Brainport Industries'

 

Neem contact met ons op bij interesse in deelname aan activiteiten zoals hierboven genoemd.

 

Sluit