Your High Tech Open Supply Network

Eerdere activiteiten Circulaire Maakindustrie

 

Thema Circulaire Maakindustrie tijdens besloten ledenbijeenkomst Brainport Industries op 28 november 2019
Vanwege de toenemende interesse van leden van Brainport Industries voor (aspecten van) duurzaamheid, hebben we dit onderwerp als thema tijdens de besloten ledenbijeenkomst op 28 november 2019 met elkaar besproken onder leiding van TSG en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Presentatie circulaire maakindustrie
Verslag workshop
Bijlage 1 - opgehaalde input
Bijlage 2 - thema voorstellen 

Op 9 januari 2020 hebben we de themabijeenkomst geevalueerd en het vervolg besproken. Conclusies:

  • Het kennisniveau over dit onderwerp bij de bedrijven loopt heel erg uiteen. We gaan daarom in het najaar opnieuw een informatiebijeenkomst organiseren voor bedrijven die hier graag meer over willen weten.
  • Andere bedrijven zijn individueel met dit onderwerp aan de slag gegaan. Met hen bespreken we of zij behoefte hebben aan ondersteuning en of zij hun ervaringen willen delen met de overige leden van Brainport Industries.
  • Er is behoefte aan kennisdeling op specifieke onderwerpen van circulair / duurzaamheid. Na inventarisatie gaan we hiervoor kennisdelingsbijeenkomsten organiseren op specifieke onderwerpen.
  • de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij BOM gaat samen met Brainport Industries de behoefte naar een fieldlab op het gebied van circulair / duurzaamheid onderzoeken. Hiervoor maken zij gebruik van studenten van Fontys.

 

Webinar 'Commerciele kansen voor de Circulaire Maakindustrie' 
Om aan bedrijven te laten zien dat investeren in duurzaamheid economische kansen biedt, hebben we met de partners van Smart Industry Hub ZuidNL op 23 juni 2020 een drukbezocht Webinar georganiseerd 'Commerciele kansen voor de Circulaire Maakindustrie'.

Link naar het Webinar
Infographic
Presentatie BOM
Presentatie Philips
Presentatie Hapert Aanhangwagens

 

Vervolgstappen voor bedrijven om zelf aan de slag te gaan:

  • gezamenlijke en individuele projecten
  • Circo workshop van 1,5 uur
  • Circo track - intensief programma van 3 dagen

Circo workshop 3 november 2020 15:00 - 17:00 uur
Op dinsdag 3 november 2020 organiseerde Smart Industry Hub Zuid-Nederland een circo workshop.

Eerste CIRCO Track bijeenkomst december 2020 - januari 2021
Naar aanleiding van de workshop werd de eerste 3 daagse CIRCO Track georganiseerd in december 2020 / januari 2021 met 10 deelnemende bedrijven.

 

 

Sluit