Your High Tech Open Supply Network

Artificial Intelligence for Digital Twinning (AI4DT)

 

2021-01_Logo_AI4DT_RGB.png

Het Fieldlab “Artificial Intelligence for Digital Twins (AI4DT)“ is de start van een Nederlands-Duits netwerk van Fieldlabs voor het MKB en is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen:

  • Landelijk bureau Smart Industrie
  • Fraunhofer Institut für Produktiontechnik und Automatisierung- Stuttgart
  • Steinbeis Transferzentrum für Industrie 4.0 und Digitalisierung
  • Brainport Industries Coöperatie U.A.
  • Fieldlabs en onderwijsinstellingen op de Brainport Industries Campus
  • Ministerie für Wirtschaft, Arbeit und Wohnungsbau en de
  • Provincie Noord-Brabant.

De samenwerking beoogt MKB-bedrijven te ondersteunen bij het toepassen van Artificial intelligence en Digital Twins.

Digital Twins verbinden de virtuele wereld met de echte wereld en zijn virtuele afbeeldingen van echte productiemachines, producten of systemen, inclusief hun eigenschappen, gedragingen en toestand. Door de modellen te koppelen aan real-time informatie en hierop Artificial Intelligence tools los te laten kunnen processen, machines, enz. geoptimaliseerd worden en is een productiviteitsverbetering van tot wel 25% mogelijk. De adoptie van deze technologie door met name het MKB is van groot belang om onze koppositie in de wereld op de lange termijn te kunnen behouden. Het is tevens een essentiële voorwaarde om in de toekomst digitaal samen te werken in open innovatie en (internationale) supply chains. Zowel Brabant als Baden-Württemberg zijn belangrijke motoren van de Europese economie en het is van belang dat nu geïnvesteerd wordt om toekomstig verdienvermogen en concurrentiekracht veilig te stellen.

Het gezamenlijke fieldlab is gelanceerd tijdens een online bijeenkomst op 21 januari 2021. Voorafgaand aan deze opening werd op 21 januari 2021 in de ochtend het Innovatiepact getekend door Duitsland en Nederland. Lees meer...

Via deze link kunt u de livestream van het openingsevent van het AI4DT op 21 januari 2021 terugkijken.

Quote-Mona-Keijzer-Innovatiepact.jpg

Link naar het B2Match platform (hier kunnen Duitse en Nederlandse partijen met elkaar in contact komen, vindt u evenementen waaraan u kunt deelnemen en vindt u meer informatie over het gezamenlijke fieldlab)

alle-logos.jpg

Meer informatie over de betrokken partijen:

Persbericht NL
Persbericht DU

 

 

Sluit