Your High Tech Open Supply Network

AI-regio

 

Logo-AI-regio.jpg

Brainport Industries is één van de 36 samenwerkende partijen in het Europese AI-regio project. Dit is een Horizon 2020 project in het kader van regio's en Digital Innovation Hubs. De 36 samenwerkende partijen vormen een alliantie voor de AI (Artificial Intelligence)-gedreven digitale transformatie van Europese MKB maakbedrijven. 

 

Het doel van dit project is het opzetten en bouwen van een ‘one-stop-shop’ platform van digitale innovatie hubs (DIH’s). Om dit te realiseren wordt er samengewerkt in een consortium van 36 partners afkomstig uit 11 verschillende Europese landen waaronder verschillende universiteiten, onderzoekscentra, technologieleveranciers en productie-MKB netwerkorganisaties. Het project is in oktober 2020 gestart en heeft een looptijd van 3 jaar.

Brainport Industries en Brainport Development nemen beide deel aan het project. Brainport Industries leidt het initiatief om een pan-Europees netwerk van didactisch experimentele fabrieken (ook wel ‘didactic factories’ genoemd) te creëren. Binnen dit netwerk kunnen Mkb'ers op een veilige gecontroleerde manier innovatieve AI-experimenten uitvoeren (volgens het ‘test-before-invest’ paradigma). Door uitwisseling van informatie kunnen leden van Brainport Industries inspiratie opdoen en lering trekken uit ervaringen van partners binnen een internationaal ecosysteem.

In maart 2021 was de aftrap van een experiment met betrekking tot adaptieve VR en AR ondersteuningssystemen voor medewerkers van Mkb-bedrijven. Hoewel VR en AR langzaamaan hun intrede doen binnen het productie landschap en steeds vaker in fabrieken ingezet worden, voorzien deze systemen voornamelijk nog alleen in statische informatie. Het doel van het experiment is om de eerste stap te zetten richting adaptieve AR ondersteuning in training en begeleiding van montagemedewerkers aan de hand van AI gebaseerd op adaptieve algoritmes die rekening houden met het niveau van de medewerker en de complexiteit van de taak.

Brainport Industries werkt nauw samen met andere partners en digitale innovatie hubs aan de classificatie van het service portfolio en de klantreizen van diverse Europese digitale innovatie hubs.

Lees meer op de website... (Engelstalig)

 

Sluit